Prague Guide
Professsional Tour Guide


Кралската обиколка /По кралския път/

Сподели във Facebook
Ако сте в Прага за първи път или пък сте тук за кратко,това е вашата разходка, така ще успеете за малко време да видите и чуете най-интересното за Града на Стоте кули. Ще тръгнем от Пражки Храд записан в Книгата на рекордите на Гинес определян като най-големият древен замък в света, през „Двора на Лъвовете“,готическата катедрала „Св. Вит, св. Вацлав и св. Войтех“ строена повече от пет века.Ще се насладим на една от красивите гледки към Прага и ще продължим по артистичната улица Нерудова. Вървейки само надолу ще видим и Сърцето на Мала Страна което  тупти на Малостранският площад, в средата на който се издига бароковата църква „Св.Николай”. Религиозния дом е един от шедьоврите на баща и син Динценхофер. Ще се отбием да видим и както казват местните Пражкото Йезулатко , восъчна фигура на бебето Исус, която се пази в построената през 17 век църква „Дева Мария победоносна“, обвита в мрамор и злато. Ще се спрем и пред стената на Джон Ленън, през Дяволския канал и следва едно от най-посещаваните места в Златна Прага…Карловия мост! Построен през 1357,моста привлича целогодишно,ежедневно и денонощно туристи.Един музей на скулпури и история от 14 век, та чак до днес.Разходката ни ще продължи по Карлова улица, оттам до Стария Площад и Астрономическия часовник (Орлой).С няколко изречения ви разказах откъде ще минем, но ако искате за около 3 часа, да чуете историята и легендите за тези места пишете ми 😀

МАРШРУТИ В ПРАГА

Сърцето на Европа – така определят столицата на Чехия. Популярна с историята, архитектурата и Магията която я владее. Прага е изключително популярна дестинация и привлича гости от цял свят ежегодно. Посетили я веднъж, туристите често се връщат втори и трети път. Нашите маршрути са:

Кралската обиколка /По кралския път/
Новия и стария град
Прага за втори път

Прочети повече

ЕКСКЛУЗИВНИ ЕКСКУРЗИИ

Освен с красивите си сгради и неповторима атмосфера, Прага е известна и с чудесната си бира и многобройни уютни малки кръчмички и големи бирарии, които предлагат своя марка. Ето част от нашите предложения:

Бирено приключение
Екскурзия с деца

Прочети повече