Prague Guide
Professsional Tour Guide


Прага за втори път
Страховския манастир, Лорета, Пражки храд и Валдщайнската градина


Сподели във Facebook
Били сте в Прага, видели сте по – важните неща и сега се връщате, за да отделите повече време на Страховския манастир, бароковата църква Лорета, Пражки храд,та чак до Валдщайнската градина…Ами ето я вашата тричасова разходка.Ще тръгнем от Страховския манастир, ще се насладим и снимаме гледката към Прага от градините на манастира,те монасите и бира произвеждат така че, може и на по бира да се спрем.Лорета…тази изключителна църква, мелодиите от камбаните й, статуите, барока , историята…на всичко това ще се насладим подобаващо естествено с разказ от моя страна, ще разгледаме и оттам през Храдчанския площад, покрай Лобковицкия или Шварценберския палат, Старата (Храдчанска) община и ще влезем на територията на Пражки Храд. Ще ви разкажа за трите двора на замъка, кой и кога е работил по строежа на готическата катедрала „Св. Вит, св. Вацлав и св. Войтех“, ще надникнем във Стария кралски дворец, Владиславската зала. Няма да пропуснем и базиликата „св. Георги“ ,магичната Златна уличка и защо така се нарича? Ще слезем по Старите Замъчни стълби, които свързват източната част на замъка с Малостранска и ще влезем във Валдщайнската градина. Мда за тази градина, нейните скуптури,изкуственото езерце към фонтана с интересните шарани. Приказно…както и всичко свързано с Прага. Ако искате да се разходите с мен и да ви разкажа исторически факти и подплътени с мистерия и легенди пишете ми 😀

МАРШРУТИ В ПРАГА

Сърцето на Европа – така определят столицата на Чехия. Популярна с историята, архитектурата и Магията която я владее. Прага е изключително популярна дестинация и привлича гости от цял свят ежегодно. Посетили я веднъж, туристите често се връщат втори и трети път. Нашите маршрути са:

Кралската обиколка /По кралския път/
Новия и стария град
Прага за втори път

Прочети повече

ЕКСКЛУЗИВНИ ЕКСКУРЗИИ

Освен с красивите си сгради и неповторима атмосфера, Прага е известна и с чудесната си бира и многобройни уютни малки кръчмички и големи бирарии, които предлагат своя марка. Ето част от нашите предложения:

Бирено приключение
Екскурзия с деца

Прочети повече